tirsdag 15. mars 2011

Vorma 15.03.11 Vintertur!

Endelig var det tid for padling på ekte vann! Basseng og klorvann ble i dag forkastet til fordel for en tur oppover Vorma. Det var kjempedeilig å padle igjen!

Vi la ut fra Vormsund brygge ved 18 tiden, til sammen 5 padlere, lykkelige over å være på vannet igjen. Isen lå i et par meter bredt belte langs land, og vi måtte ake/humpe/skubbe oss ut til vannet. Marianne og Bjarne forsøkte å kajakk-ake nedover bakken for å få fart nok til å skli over isen, men det ble stopp rett før isen startet, og de måtte skubbe seg ut de også. :)Mariannes nye, tøffe kajakk!Temperaturen var -1 °C eller -2 °C, så selv om det dannet seg et isbelegg oppå kajakken var det ikke for kaldt til å padle. :)
På vei oppover elva så vi både svaner og bever, begge for langt unna til at jeg fikk tatt noe bilde av dem. Dessuten kom skumringen raskt, og det var snart for mørkt til å ta noen gode bilder uansett. Ett bilde fikk jeg tatt av en svane, men den lå dessverre død i vannet. Kanskje var den sultet i hjel, kanskje var den gammel... Ikke godt å si.
Det ble såpass mørkt mens vi padlet at jeg er ikke helt sikker på hvor langt opp vi padlet, men jeg tror vi snudde et par km. nedenfor Svanfoss. Månen lyste, og stjernene blinket på himmelen, det var virkelig fint å padle denne kvelden.


Bjørn Ivar ble ikke med på samlingsbildet,
 han var for opptatt med å jakte på bilder av en bever. :)
Det ble mørkt...

5 kajakker på tur...

På tide å snu...


På tilbaketuren hadde temperaturen falt noen grader, og de tynne isflakene vi padlet forbi på veien opp begynte å bre seg utover elva. Man kunne høre at kajakkene gled igjennom isflakene, og at årene såvidt måtte bryte igjennom den tynne ishinnen for hvert tak. Idyll! :)

Vel tilbake ved Vormsund brygge tok vi fart, og padlet så raskt vi kunne opp på iskanten ved land. Så var det bare å knuffe/skubbe seg innover til man satte bena trygt på land igjen. Vi var tilbake kl. 20, og etter litt bryting med kajakken for å få opp frosne luker og div. var vi klare til å sette kursen hjemover igjen. :)

Oi, og jeg glemte nesten å fortelle at Marianne faktisk tok ei rulle i isvannet før hun padlet inn. Tøffa! :o)

Takk for turen Marianne, Bjarne, Johnny og Bjørn Ivar! :)

2 kommentarer:

  1. Padletur på ekte vann!!!!??? Tøft:-) Basseng er greit nok, men det blir jo aldri padling. Snart vår!!!

    SvarSlett
  2. Ja, tenke seg til! Ekte vann!! Hehe.. Det var på tide! Begynte å bli noe lei av klor og varmt vann... ;)

    SvarSlett